Even voorstellen

Photo2De opleiding tot professional organizer ben ik gaan doen, nadat ik via mijn werk met het beroep in aanraking ben gekomen. Medewerkers binnen ons bedrijf werden georganiseerd omdat ze het te druk hadden om ook nog hun eigen werkomgeving (bureau, kasten, inbox van de email) op orde te houden. Het enthousiasme waarmee de organizers een opgeruimd en overzichtelijk resultaat bewerkstelligden, sprak mij zo aan, dat ik besloot het certificaat voor dit beroep te behalen.

Ik heb vele jaren ervaring als (directie) secretaresse in het bedrijfsleven en bij de overheid, waar ik nu nog steeds parttime werkzaam ben. Ik kan dan ook volledig beamen dat het een uitdaging is om iedere dag je werkplek achter te laten als een clean desk met een lege inbox op de computer. Toch is dit met behulp van een systematische aanpak wel te realiseren. Wel is het belangrijk om vanuit het zogenaamde nulpunt te beginnen, dus met opgeruimde kasten, dossiers en computer. Wanneer het op eigen kracht niet lukt om dit nulpunt te bereiken, is het wellicht een idee om de hulp van een professional organizer in te roepen.

Zelf ben ik zeer gestructureerd, heb altijd alles gepland en woon in een opgeruimd, gezellig huis, waar alles een vaste plek heeft. Ik heb samen met mijn man aan het hoofd gestaan van een druk gezin. Het runnen hiervan vergt organisatietalent, maar ook flexibiliteit en humor. En dat zijn precies de eigenschappen, die ik in mijn werk als professional organizer ook graag gebruik.

Naast mijn werk als secretaresse ben ik 15 jaar dyslexie begeleider geweest op een middelbare school. Ook zij kunnen begeleiding en structuur goed gebruiken.